# Folkungagatan 78, 116 22 Stockholm   # 08-640 42 61   #info@matbod.se   #Boka bord  


Matboden Södermalm – Meny

 

Ladda ner menyer

 

 

 

For English menu scroll down

 

 

FÖRRÄTTER

marinerade oliver

40

 

ölkorv

40

 

Friterade padrons

40

 

Sikromstoast

klassiska tillbehör

120

 

CARPACCIO PÅ OXFILÉ

TRYFFEL CRÈME, PARMESAN & RUCCOLA & rågkrutong                          

125

 

 

FRITERAD CHEVRÉ, PICKLADE BETOR, valnötter, fänkål & rödlöksmarmelad

105

 

Gratinerade sniglar  vitlöksmör & gruyère

99

 

 

 

VARMRÄTTER

 

 

UGNSBAKAD TORSK

Mussselskum,Västerbotten potatispuré, sikrom & friterade svartrötter

235

 

 

Tagliatelle.    (veg)

Karl – Johansvamp, vittvin, grädde, dijon, vitlök & persilja.

179

 

 

 

Fisk & Skaldjursgryta

på dagens fisk & handskalade räkor med grädde, saffran, tomat, krutonger & aioli.

195

 

 

 

Matbodens Köttbullar

Gräddsås, lingon, pressgurka & potatis puré.

155

 

 

HALSTRAD RÅBIFF

VITLÖKSSMÖR,RVS & GRÖN SALLAD

205

 

 

Grillad entrecôte

sauce bearnaise, rödvinsås tomatsallad  & pommes

285

 

PEPPARSTEK

PEPPARSÅS, HARRICOTS VERTS & POMMES.

295

 

 

 

 

DESSERTER

cremé brulée

85

 

matbodens chockladkaka med rostade jordnötter, kola, mascarpone & flingsalt

90

 

Maräng swiss på vårat vis

85

 

 

tryffel

30

 

kula vaniljglass

30

 

kula sorbet

30

 

 

 

 

STARTERS

marinated olives.

40

 

beer sausages

40

 

Padrons

40

 

 

lavaret roe with buttered toast, sour cream, red onion & chives

120

 

 

DEEP FRIED GOAT CHEESE

PICKELD BEETS, WALNUTS,  FENNEL MARMELAD

105

 

CARPACCIO

TRUFFLE CREAM, ROCKET, PARMESAN & CRUTONS.

125

 

 

Gratinated snails with garlic butter & gruyère

99

MAINS

owen bakede cod

mussel sauce & salsify.

235

 

 

Tagliatelle

porcini, white wine, dijon, garlic & parsley.

179

 

fish & shellfish casserole from today´s fish, prawns with saffron, tomato, crutons & aioli

195

 

Matbodens Meetballs

cream sauce, lingon berries, pickled cucumber, potatoe puré

155

 

STEAK TARTAR (SEARD)

GARLIC BUTTER, MIX SALAD, FRIED POTATOES

205

 

 

Grilled entrecôte

sauce béarnaise tomatosalad & fries

285

 

PEPPER STEAK

PEPPER SAUCE, HARICOT VERTS & FRENCH FRIES

295

 

SWEETS

cremé brulée

85

 

matbodens chocolate cake with roasted peanuts, caramel, mascarpone & salt flakes

90

 

MARÄNG SWISS.

85

 

truffle

30

 

vanilla icecream

30

 

RASPBERRY sorbet

30

 

 

NYÅRS MENY 2019

AMOUS

Sikromsröra, citron, syrad lök & smetana

 

FÖRRÄTT

Halstrad pilgrimsmussla, blomkålssoppa, tryffel, forellrom, dillolja, picklad gurka & hyvlad fänkål.

VEGETARISKT

Veg rostad blomkål, blomkåls soppa, tryffel, dillolja, picklad gurka & hyvlad fänkål.

 

VARMRÄTT

Smörstekt Tournedos på Oxfilé, kryddig rödvinsås, rotselleri puré, picklad lök, friterad grönkål & kokt grönkål

FISK ALTERNATIV

Tournedos på kryddstekt Torsk, kryddig rödvinsås, rotselleri pure, picklad lök, friterad grönkål & kokt grönkål.

VEG ALTERNATIV

Helbakad rotselleri kryddstekt I smör, serverad med brynt hasselnötsmör rotselleri pure, picklad lök, friterad grönkål & kokt grönkål.

Dessert

Chokladtryffeltårta, bär & nötter

 

650:- pp

NÄR NI GÖR ER BOKNING VIA VÅR HEMSIDA MÅSTE NI MEDDELA OSS VILKA RÄTTER NI VILL ÄTA!

 

NEW YERS MENU 2019

AMOUS

Lavaret roe cream, lemon, pickled onion & smetana

STARTER

Fried scallop, cauliflower soup, truffle, trout roe, dill, pickled cucumber & fennel

Vegetarian starter

Roasted Cauliflower, Cauliflower soup, truffle, dill, pickled cucumber & fennel

Main

Tenderloin, spicy redwing sauce, celeriac puré, pickled onion & deep fried green cabbage

Fish

Cod tournedos, spicy redwing sauce, celeriac puré, pickled onion & deep fried green cabbage

Vegetarian

Butter baked celery, browned hazelnut butter, celeriac puré, pickled onion & deep fried green cabbage

 

Dessert

Chocolate truffle cake, berries & nuts

650:- per person

When you make your reservation, write down the courses you want to eat on our booking site.